Capitol Park Sombor, prvi moderni ritejl park u Somboru – otvorio je svoja vrata posetiocima uz spektakularno slavlje za sve generacije. Veliki broj ljudi koji je posetio otvaranje ovog prodajnog kompleksa u Štrosmajerovoj 28 potvrđuje da će Capitol Park postati novi centar zabave i kupovine za Sombor i okolne opštine. Brendovi koji su dočekali svoje prve kupce u Somboru su Deichmann, Takko, DM, C&A, Studio Moderna (Top Shop), Nefa nameštaj, Winner exchange office, Moj Kiosk i Galen apoteka.

Zvanično prvi radni dan Capitol Parka Sombor započet je svečanom ceremonijom i presecanjem vrpce koju su uveličali zvaničnici iz opštine Sombor, oklonih opština i partneri. Investiciju britanske kompanije Poseidon grupa vrednu 10 miliona evra pozdravili su predsednik skupštine Grada Sombora prim. dr Zoran Parčetić i direktor Poseidon grupe u Srbiji, Džejms Gan koji su zajedno presekavši vrpcu, obeležili novi početak  uspešnog poslovanja Capitol Parka na zadovoljstvo građana Sombora i okolnih opština.

Direktor Poseidon grupe u Srbiji Džejms Gan zahvalio se opštini Sombor i njenim građanima na značajnoj podršci tokom intenzivne faze projekta i najavio dalja ulaganja u Srbiji: „ Radujemo se poslovanju i budućim ulaganjima u Somboru. Kontiuirane investicije su dokaz naše vere u sve brži ekonomski napredak Srbije i nastavak poboljšanja zakonskih regulativa koje je uspostavila ova Vlada, a koje donose nova radna mesta i proširuju izbor usluga potrošačima. Verujemo da će naše investicije doprineti budućim ulaganjima od strane međunarodnih investitora i tako doneti nova radna mesta, nove proizvode i usluge za zajednice širom Srbije. ”,  istakao je Gan.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja zvanicama se obratio predsednik skupštine Grada Sombora naglašavajući koliki značaj ova investicija ima za Sombor i njegove građane: „Kao neko ko je odrastao i živeo u Somboru koji je bio poznat trgovački centar ovog regiona i šire, očekujem da će otvaranje Kapitol Parka, Somboru vratiti i taj epitet. Očekujem da će  brendirana roba biti pristupačna  Somborcima i kupcima iz šireg regiona, te da će svaka roba naći put do kupca. Očekujem i da će otvaranje novih radnih mesta, osim dobrobiti za porodice novozaposlenih,  doprineti i pospešiti poslovanje postojećih  preduzetnika. Želim da Kapitol Park svakom donese po nešto – kupcima kvalitetnu robu po pristupačnim cenama i uz vrhunsku uslugu,  prodavcima da imaju osmeh za svakog kupca, a  investitorima dobit  iz koje će slediti nove  investicije, možda i u Somboru“, rekao je prim. dr Zoran Parčetić.

Otvaranjem Capitol Parka Sombor obeležen je uspešan završetak Faze 1 ovog projekta, dok će hipermarket Lidl biti otvoren tokom 2018.godine.

Capitol Park Sombor je drugi po redu projekat britanskog investitora Poseidon grupe u Srbiji, koji je omogućio otvaranje oko 100 novih radnih mesta i biće na usluzi svim građanima Sombora i okolnih vojvođanskih opština. U oktobru je zakazano još jedno veliko otvaranje u Beogradu, a u planu su novi projekti i u drugim delovima Srbije.

Pored niza zabavnih sadržaja, veliko otvaranje Capitol Parka Sombor obeležili su muzički koncert Željka Vasića i vatromet.